drawer
  • Κατάλογος βιβλίων
  • Ενότητες

«ΦΕΥΓΩ. Το δίλημμα «Μένω ή φεύγω» των πρόθυμων και ικανών νέων Ελλήνων» (debate από την Intelligence Squared Greece & Παρουσίαση του βιβλίου «Επενδύοντας στη φυγή»)

Νέα - Εκδηλώσεις

Σας ενημερώνουμε για το debate με τίτλο: «ΦΕΥΓΩ. Το δίλημμα «Μένω ή φεύγω» των πρόθυμων και ικανών νέων Ελλήνων» που διοργανώνεται από την Intelligence Squared Greece [IQ2] στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου του Λόη Λαμπριανίδη Επενδύοντας στη φυγή από τις εκδόσεις Κριτική. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Θέατρο του  Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (αίθουσα: Ιφιγένεια Β) την Τετάρτη 6 Ιούλη στις 7.00μμ.

Βρισκόμαστε σε μια δυσμενή οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία την οποία φαίνεται πως δεν θα ξεπεράσουμε πολύ σύντομα. Οι νέοι που αναζητούν επαγγελματική ανέλιξη, διανοητική εξέλιξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, αντιμετωπίζουν το δίλημμα της αναζήτησης ενός καλύτερου μέλλοντος εκτός των ελληνικών συνόρων.

Στην εποχή της απελευθέρωσης των αγορών, της διαδικτυακής επικοινωνίας και των μεταφορών χαμηλού κόστους, πολλά από τα εμπόδια του παρελθόντος έχουν καμφθεί. Έχει έρθει πράγματι η στιγμή να αποδημήσουμε αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον ή είναι η κρίση μια μεγάλη ευκαιρία από την οποία θα κερδίσουν όσοι μείνουν εδώ; Είναι «έξω» καλύτερα;  Και αν είναι, θα τα καταφέρουμε εμείς καλύτερα; Μήπως η φυγή είναι η εύκολη λύση;

Η Intelligence Squared Greece παρουσιάζει ένα debate ( http://www.intelligencesquared.com/greece/events/2011/spring/brain-drain ) που προσκαλεί όλους μας, ως πρόθυμους και ικανούς νέους, να αντιμετωπίσουμε, μαζί αλλά και ο καθένας με τον εαυτό του, το δίλημμα αν θα μείνουμε στην Ελλάδα και θα επενδύσουμε στην ενδεχόμενη αλλαγή της ή αν θα αποδημήσουμε σε νέους τόπους αναζητώντας τις εκεί ευκαιρίες.

Ομιλητές:

Παρουσίαση Βιβλίου: Επενδύοντας στη φυγή (Κριτική, 2011)
Λόης Λαμπριανίδης, Συγγραφέας και Οικονομικός γεωγράφος

Υπέρ της πρότασης:
Χρήστος Παπαδημητρίου
, Καθηγητής Πληροφορικής στα Πανεπιστήμια Harvard, Μ.Ι.Τ., Stanford και Berkeley όπου κατέχει την τιμητική έδρα Πληροφορικής C. Lester Hogan.
Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Διευθυντής του Προγράμματος  «Order, Conflict and Violence» του Πανεπιστημίου Yale.
Γρηγόρης Φαρμάκης, Επιχειρηματίας, Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας Στατιστικής ‘Έρευνας και Πληροφορικής Agilis S.A.

Κατά της Πρότασης:
Απόστολος Δοξιάδης
, Μαθηματικός, σκηνοθέτης, και συγγραφέας. Τα βιβλία του, Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπaχ καθώς και το Logicomix (σε συνεργασία με τον Χρήστο Παπαδημητρίου) έφεραν τα Μαθηματικά στη μυθιστορηματική αφήγηση.
Κυριάκος Πιερρακάκης, τέως Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, υποψήφιος Διδάκτορας στο τμήμα Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Αρίστος Δοξιάδης, Επιχειρηματίας, Κοινωνικός Επιστήμονας και πεπειραμένος επενδυτής. Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Notos Associates

Συντονιστής:
Τάσος Τέλλογλου
, Δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συγγραφέας.

Το συγκεκριμένο debate υλοποιείται με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς– Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Θέατρο Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ: +302122540315

Πληροφορίες
Είσοδος: 10€ – Έκδοση εισιτηρίων: www.i-ticket.gr και στα τηλέφωνα 801 11 60000 και 210 6786000
Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, ερωτήσεις ή διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κα. Μαριλώρα Καμπάνη στο mcambanis@iq2.gr ή στο 210-3310213

Το debate ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 (Πέρας προσέλευσης: 18.50)

  

update 7/7/11:  Παρακολουθείστε on-line το debate