drawer
  • Κατάλογος βιβλίων
  • Ενότητες

Κατάλογος

catalog

Κατεβάστε
τον κατάλογο βιβλίων των εκδόσεων Κριτική

PDF (9,1 Mb)

Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις καταλόγου

Το βιβλίο «Η τέχνη του πολέμου για Project Managers» του Στέλιου Βογιατζή σε συλλεκτική έκδοση ως επιχειρηματικό δώρο

Επιχειρηματικό δώρο

Τον Ιανουάριο του 2020 το βιβλίο Η τέχνη του πολέμου για Project Managers του Στέλιου Βογιατζή κυκλοφόρησε σε συλλεκτική έκδοση, με σκληρό εξώφυλλο. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση εκτός εμπορίου, σε συνεργασία των Εκδόσεων Κριτική με τη Mazars Greece, εταιρεία που παρέχει ελεγκτικές, συμβουλευτικές και φορολογικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα βιβλία των Εκδόσεων Κριτική αποτελούν ποιοτική επιλογή επιχειρηματικού δώρου για τις εταιρείες που επιθυμούν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τα στελέχη, τους συνεργάτες και τους πελάτες τους. Περισσότερες πληροφορίες για επιχειρηματικά δώρα από τις Εκδόσεις Κριτική: https://kritiki.gr/epix-dwro/


Ο Στέλιος Βογιατζής είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία στην υλοποίηση έργων στρατηγικής, ψηφιακής τεχνολογίας και βελτίωσης της επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Στο βιβλίο του Η τέχνη του πολέμου για Project Managers: Από τον Θουκυδίδη και τον Ναπολέοντα στο παγκοσμιοποιημένο επιχειρησιακό πεδίο του 21ου αιώνα πραγματεύεται τη Διοίκηση Έργων (Project Management) υπό το πρίσμα των έντονων συγκρούσεων που αναδύονται κατά την υλοποίησή τους. Συγκρούσεις παρόμοιες μ’ αυτές των πολεμικών πεδίων, ενταγμένες στο πλαίσιο του ευρύτερου και συχνά σκληρού «πολέμου» της επιχειρησιακής επιβίωσης.

Στο βιβλίο αναλύονται οι βασικές συνιστώσες του project management με ποικιλία αναφορών στην πληροφορική, τις κατασκευές, τις επιχειρησιακές αναδιοργανώσεις, τις συγχωνεύσεις/εξαγορές αλλά και την κλιματική αλλαγή. Συγχρόνως αναλύονται και συνιστώσες, όπως η λήψη αποφάσεων και η επίλυση προβλημάτων, η πολιτική πλευρά της διοίκησης έργων, η διαχείριση των συγκρούσεων και η διαχείριση των επιπλοκών και της αποτυχίας.

Οδηγός στην προσπάθεια αυτή είναι η σκέψη μεγάλων στρατηγών και στρατηγικών αναλυτών, όπως ο Ναπολέων και ο Sun Tzu, ενώ παρούσα –με ιδιαίτερη έμφαση– είναι και η αρχαία ελληνική στρατηγική σκέψη, αναδεικνύοντας τη σύνδεση διοίκησης έργων και πολέμου, κάτι που δίνεται για πρώτη φορά στη διεθνή βιβλιογραφία ολοκληρωμένα σε ένα βιβλίο.