drawer
  • Κατάλογος βιβλίων
  • Ενότητες

Κατάλογος

catalog

Κατεβάστε
τον κατάλογο βιβλίων των εκδόσεων Κριτική

PDF (9,1 Mb)

Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις καταλόγου

Παρουσίαση βιβλίου: «(Για)τί τρώμε;», των Κυριακής Σαββίδη και Ισαβέλλας Ζαμπετάκη | Πέμπτη 23/5/24, 7μμ, Δημαρχείο Αχαρνών [+Φωτογραφίες από την εκδήλωση]

Εκδηλώσεις

Οι Εκδόσεις Κριτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κυριακής Σαββίδη και της Ισαβέλλας Ζαμπετάκη (Για)τί τρώμε; – Οδηγός για υγεία και ευεξία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αχαρνών (αίθουσα Μάριος Σουλούκος, Αθανασίου Μπόσδα 87 & Λεωφόρος Φιλαδελφείας, Αχαρναί) την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσουν:

Νίκος Τομαράς, Σύμβουλος – Ψυχοθεραπευτής

Βασιλική Σγούρα, Ιατρός Μικροβιολόγος

Στάλω Μεστάνα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνη Τμήματος Διαιτολογίας & Κλινικής Άσκησης, Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Κωνσταντίνα Παναγοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Απόφοιτη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Κυριακή Σαββίδη, Διαιτολόγος – Ψυχολόγος Μ.Sc., Ph.D.c / Συγγραφέας του βιβλίου

Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, Δημοσιογράφος / Συγγραφέας του βιβλίου

Με την υποστήριξη της Nutri & Soul

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε την εκδήλωση ως facebook event


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:



(Για)Τι τρώμε;
Οδηγός για υγεία και ευεξία
Κυριακή Σαββίδη, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη
(Εκδόσεις Κριτική, 2024)

Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι δίαιτες είναι της μόδας. Το ίδιο και οι κάθε λογής τάσεις που διαμορφώνονται σχετικά με το τι και το πώς πρέπει να τρώμε. Πολλές από αυτές στερούνται επιστημονικής βάσης και μας βάζουν σε άσκοπες διαδικασίες ή, ακόμα, και σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούμε βασικές αλήθειες σχετικά με την αξία της τροφής για το σώμα μας.

Μέσα από 100 ερωταπαντήσεις οι συγγραφείς του πολύτιμου αυτού οδηγού παρέχουν, με τρόπο απλό και κατανοητό, σημαντικές συμβουλές και μυστικά σχετικά με τη διατροφή, όπως: γιατί δεν είναι καλό να συνδυάζουμε τα κορν φλέικς με το γάλα ή το γιαούρτι; Γιατί δεν πρέπει να αυγοκόβουμε την ψαρόσουπα και την κρεατόσουπα; Γιατί δεν είναι και τόσο καλή ιδέα η «πιατέλα» των φρούτων;

Στο τέλος του βιβλίου παρουσιάζονται χρήσιμες και εύκολες συνταγές για κάθε γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς και πετυχημένες συνταγές από γνωστούς σεφ. Στις σελίδες του θα βρούμε όλοι τη γνώση και την έμπνευση να επιστρέψουμε σε έναν τρόπο διατροφής που δεν είναι απλά ο «σωστός» αλλά, κυρίως, είναι ένας τρόπος που φέρνει το σώμα και το πνεύμα μας σε ισορροπία.

Η Κυριακή Σαββίδη είναι διαιτολόγος-ψυχολόγος. Είναι υποψήφια διδάκτωρ με ερευνητικό αντικείμενο «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η σχέση τους με την ψυχοκοινωνική συμπεριφορά και τις διατροφικές συνήθειες παιδιών και εφήβων». Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο διαιτολόγου-ψυχολόγου, όπου παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διατροφής, ενώ συνδυάζει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες με τη συμβουλευτική ψυχολογία και τη συστημική ψυχοθεραπεία σε άτομα και οικογένειες, με στόχο τη συνολική φροντίδα ψυχής και σώματος.

Η Ισαβέλλα Ζαμπετάκη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γράφει για θέματα πολιτισμού, γαστρονομίας και τουρισμού στο περιοδικό Κ και τα Ταξίδια της Καθημερινής, στην Athens Voice και στο Αθηνόραμα. Είναι δημιουργός των Tourism Awards, των μεγαλύτερων βραβείων για τον ελληνικό τουρισμό, των Greek Hotel of the Year Awards, των Restaurant 100 και των Estia Awards.

Σειρά βιβλίων «Για μη ειδικούς» στις Εκδόσεις Κριτική

Σειρά βιβλίων «Υγεία για όλους» στις Εκδόσεις Κριτική