Κατεβάστε
τον κατάλογο βιβλίων των εκδόσεων Κριτική
PDF (9,1 Mb)
Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις καταλόγου
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 4-4-24
(Για)Τι τρώμε;
Οδηγός για υγεία και ευεξία
Κυριακή Σαββίδη, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη
ISBN: 978-960-586-482-8
ΣΕΛ. 152, ΤΙΜΗ: 14€
Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι δίαιτες είναι της μόδας. Το ίδιο και οι κάθε λογής τάσεις που διαμορφώνονται σχετικά με το τι και το πώς πρέπει να τρώμε. Πολλές από αυτές στερούνται επιστημονικής βάσης και μας βάζουν σε άσκοπες διαδικασίες ή, ακόμα, και σε κίνδυνο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι αγνοούμε βασικές αλήθειες σχετικά με την αξία της τροφής για το σώμα μας. Μέσα από 100 ερωταπαντήσεις, χαρακτηριστικό που κάνει το βιβλίο ενδιαφέρον και κατανοητό, παρέχονται πολύτιμες συμβουλές, διατροφικά μυστικά και λύνονται δεκάδες απορίες. Για παράδειγμα, γιατί ο συνδυασμός δύο διαφορετικών υδατανθράκων στο ίδιο γεύμα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ξεκολλά η ζυγαριά μας. Ή γιατί δεν είναι καλό να συνδυάζουμε τα κορν φλέικς με το γάλα ή το γιαούρτι. Στο τέλος, παρουσιάζονται χρήσιμες και εύκολες συνταγές για κάθε γεύμα κατά τη διάρκεια της μέρας, καθώς και πετυχημένες συνταγές από γνωστούς σεφ! Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε τη γνώση και την έμπνευση να επιστρέψετε σε έναν τρόπο διατροφής που δεν είναι απλά ο «σωστός» αλλά, κυρίως, είναι ένας τρόπος που φέρνει το σώμα και το πνεύμα σας σε ισορροπία.
Η Κυριακή Σαββίδη είναι διαιτολόγος-ψυχολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 2000-2017 απασχολήθηκε στον τομέα της εκπαίδευσης και μεταξύ 1998-2002 ειδικεύτηκε στην Κλινική Διαιτολογία (Ιατρικό Κέντρο Αθηνών). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrEspen). Από το 2004 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο διαιτολόγου-ψυχολόγου, όπου παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διατροφής.
Η Ισαβέλλα Ζαμπετάκη είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να αρθρογραφεί το 2000. Το πρώτο της βιβλίο, ο δίγλωσσος περιηγητικός τόμος, Χειροποίητη Κρήτη – Handcrafted Crete, κυκλοφόρησε το 2022 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Γράφει για θέματα πολιτισμού, γαστρονομίας και τουρισμού στο περιοδικό Κ και τα Ταξίδια της Καθημερινής, στην Athens Voice και στο Αθηνόραμα. Είναι δημιουργός των Tourism Awards, των μεγαλύτερων βραβείων για τον ελληνικό τουρισμό, των Greek Hotel of the Year Awards, των Restaurant 100 και των Estia Awards.