Κατεβάστε
τον κατάλογο βιβλίων των εκδόσεων Κριτική
PDF (9,1 Mb)
Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις καταλόγου
George Ritzer, Jeffrey Stepnisky
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
2η έκδοση
Επιμέλεια: Μαγδαληνή Κολοκυθά
Μετάφραση: Μυρτώ Βρεττού, Γιώργος Χρηστίδης
ISBN: 978-960-586-345-6
ΣΕΛ. 816, ΤΙΜΗ: 54€
Στη νέα έκδοση του βιβλίου, η σε βάθος εξέταση των θεωριών, οι οποίες συχνά παρουσιάζονται με συγκεκριμένα παραδείγματα, συνοδεύεται από κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες βιογραφικές σκιαγραφήσεις πολλών από τους σημαντικότερους στοχαστές της σύγχρονης θεωρίας. Δύο εισαγωγικά κεφάλαια καλύπτουν την πρώτη ιστορική περίοδο της κοινωνιολογίας (Κεφάλαιο 1), καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις (Κεφάλαιο 2). Τα κεφάλαια αυτά προσφέρουν μια επισκόπηση που επιτρέπει στους φοιτητές να τοποθετήσουν το έργο κάθε θεωρητικού στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό του πλαίσιο. Αυτό το εύχρηστο επίτομο έργο προσφέρει στους σπουδαστές μια πρακτική σύνοψη πολλών από τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για τη σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία και το πλαίσιο στο οποίο διατυπώθηκε. Ο κοινωνικός κόσμος, καθώς και πολλές από τις θεωρίες που τον αναλύουν, αποτελεί αντικείμενο περίπλοκο και δύσκολο. Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσει τη θεωρία με τρόπο ενδιαφέροντα, προσιτό, σαφή και κατανοητό.
Ο George Ritzer είναι διακεκριμένος Καθηγητής στο University of Maryland. Το 2000 βραβεύτηκε από Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση για τη διδακτική συνεισφορά του, ενώ το 2004 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του LaTrobe University στην Αυστραλία. Υπήρξε επικεφαλής των προγραμμάτων «Θεωρητική Κοινωνιολογία» και «Οργανώσεις και Επαγγέλματα» της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Ένωσης. Τα κυριότερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μεταθεωρία και την εφαρμοσμένη κοινωνιολογική θεωρία. Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο.
Ο Jeffrey Stepnisky είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και κάτοχος της Έδρας της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου McEwan στον Καναδά, όπου διδάσκει κλασική και σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία. Έχει δημοσιεύσει στον χώρο της κοινωνικής θεωρίας, κυρίως σε σχέση με ζητήματα εαυτότητας και διυποκειμενικότητας. Το έργο του εμφανίζεται σε περιοδικά όπως τα The Journal for the Theory of Social Behavior και Social Theory & Health. Είναι συνεπιμελητής του εγχειριδίου Wiley-Blackwell Companion to Major Social Theorists (2011) και επιμελητής έκδοσης του The Encyclopedia of Social Theory (2005).