drawer
  • Κατάλογος βιβλίων
  • Ενότητες

Νέα έκδοση: «Ιστορία της ανθρωπολογικής σκέψης» (2η έκδοση) | Paul A. Erickson, Liam D. Murphy

Νέες εκδόσεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14-9-23

Ιστορία της ανθρωπολογικής σκέψης
2η έκδοση

Paul A. Erickson, Liam D. Murphy

Επιμέλεια: Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Ελένη Σιδέρη
Μετάφραση: Φανή Μπούμπουλη

ISBN: 978-960-586-453-8
ΣΕΛ. 464, ΤΙΜΗ: 35€

Η ανθρωπολογία ‒η μελέτη του ανθρώπου και του πολιτισμού του‒ είναι βαθιά ριζωμένη στη δυτική εμπειρία. Το βιβλίο αποτελεί μια συνοπτική εισαγωγή στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεκινά από την αρχαιότητα, συνεχίζει με τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση, για να φτάσει ως τον 19ο αιώνα, οπότε η ανθρωπολογική σκέψη αποκτά πιο συγκροτημένη και συστηματική μορφή. Η δεύτερη επικαιροποιημένη έκδοση εστιάζει κυρίως στον 20ό και στον 21ο αιώνα, παρουσιάζοντας όλα τα ρεύματα της αμερικανικής, της βρετανικής και της γαλλικής ανθρωπολογικής παράδοσης. Περιλαμβάνει, επίσης, κεφάλαια για τη θεωρία της αρχαιολογίας, της φυσικής και της πολιτισμικής ανθρωπολογίας, ενώ καλύπτει εκτενώς τα υποπεδία της αρχαιολογικής, της βιολογικής και της γλωσσολογικής ανθρωπολογίας.

Ο Paul A. Erickson είναι καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του Saint Mary’s University στον Καναδά. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το University of Connecticut στις ΗΠΑ. Τα επιστημονικά και ευρύτερα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στους τομείς της εκπαιδευτικής ανθρωπολογίας, της αστικής αρχαιολογίας, καθώς και της ιστορίας και της οικιστικής κληρονομιάς του Χάλιφαξ στον Καναδά. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Ο Liam D. Murphy είναι καθηγητής στο Τμήμα Ανθρωπολογίας του California State University. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στο Saint Mary’s University στον Καναδά (1992), έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο University of Calgary (Καναδάς, 1994) και έλαβε το διδακτορικό του από το Yale University (2000). Έχει ασχοληθεί με τη διασύνδεση επιμέρους κοινωνιών ως προς τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την πολιτική, τη θρησκεία και (πιο πρόσφατα) τη μουσική τους. Έχει συγγράψει επιστημονικά και ερευνητικά άρθρα σε θέματα θρησκείας, πολιτικής, ταυτότητας και ανθρωπολογικής θεωρίας.