drawer
  • Κατάλογος βιβλίων
  • Ενότητες

Νέα έκδοση: «Εκπαιδευτική ρομποτική με Scratch 3.0 και BBC micro:bit» | Paul Newbold, William L. Carlson, Betty M. Thorne

Νέες εκδόσεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 30-5-24

Εκπαιδευτική ρομποτική με Scratch 3.0 και BBC micro:bit

Σταμάτιος Παπαδάκης, Γεώργιος Λαμπρόπουλος

ISBN: 978-960-586-489-7
ΣΕΛ. 456, ΤΙΜΗ: 45€

Το βιβλίο προϋποθέτει ότι δεν έχετε καμία εμπειρία προγραμματισμού. Ωστόσο, μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα, θα είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα και να βοηθήσετε άλλους επίδοξους προγραμματιστές. Το Scratch 3.0 προσφέρει έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο εισαγωγής στον προγραμματισμό και στον σχεδιασμό διαδραστικών πολυμέσων. Το micro:bit είναι μια μικρή αλλά ισχυρή συσκευή που χρησιμεύει ως σημείο εισόδου στο αχανές σύμπαν των ηλεκτρονικών και του προγραμματισμού. Από την κατασκευή απλών κυκλωμάτων έως τον σχεδιασμό σύνθετων έργων, αυτή η μικροσκοπική πλακέτα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ζωντανέψουν τις ιδέες τους και να εξερευνήσουν τα θαύματα της ψηφιακής εποχής. Είτε είστε ένας περίεργος αρχάριος είτε ένας έμπειρος ενθουσιώδης χρήστης, αυτό το βιβλίο θα σας καθοδηγήσει στα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού, απελευθερώνοντας τη φαντασία σας.

Ο Δρ. Σταμάτιος Παπαδάκης κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ειδίκευση στην εκπαιδευτική χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Οι επιστημονικές και ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στη μελέτη της κινητής μάθησης, με έμφαση στη χρήση έξυπνων κινητών συσκευών και των συνοδευτικών εφαρμογών τους. Η έρευνά του εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η ενσωμάτωση των STEM στοιχείων στην εκπαίδευση επηρεάζει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών, ενισχύοντας παράλληλα τη διαδικασία μάθησής τους μέσα από τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων.

Ο Δρ. Γεώργιος Λαμπρόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον τομέα της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και της εκπαιδευτικής χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το επιστημονικό του έργο και οι ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζουν στη χρήση νέων τεχνολογιών και προσεγγίσεων για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προαγωγή της γνωστικής και κοινωνικο-συναισθηματικής ανάπτυξης και την προώθηση των ήπιων δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων.