Κατεβάστε
τον κατάλογο βιβλίων των εκδόσεων Κριτική
PDF (9,1 Mb)
Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις καταλόγου
Το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης (HACFE) και οι εκδόσεις Κριτική σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις. Πρόληψη, Διερεύνηση, Αποτροπή» των Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου) και Χρίστου Τσολάκη (στελέχους Price WaterHouse Coopers) την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22) στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Δείτε: το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσής και οι ομιλητές
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου: kritiki.gr/oikonomika_eglimata
[update 3/2/12] ακολουθεί ανταπόκριση από την εκδήλωση:
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Φεβρουαρίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Οικονομικά εγκλήματα στις επιχειρήσεις. Πρόληψη, διερεύνηση, αποτροπή» των Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή (Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου) και Χρίστου Τσολάκη (στελέχους Price WaterHouse Coopers) στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22).
Οι ομιλητές κινήθηκαν στις εξής θεματικές:
• Ο Παναγιώτης Γεωργίου, πρόεδρος του HACFE, αναφέρθηκε στη σημασία του συγγράμματος για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διερεύνηση και αντιμετώπιση υποθέσεων απάτης. Επισήμανε τις πολλές και ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που αναφέρονται στο βιβλίο, ο οποίες το καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο.
• Ο Γιάννης Φίλος, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολήθηκε με το ζήτημα της παραποίησης οικονομικών καταστάσεων, αναφερόμενος σε περιπτώσεις της συγκεκριμένης απάτης τόσο από την προσωπική του εμπειρία όσο και από το βιβλίο.
• Ο Γιάννης Δρακούλης, στέλεχος της Ernst & Young, μίλησε για τις σύγχρονες τάσεις στην οικονομική απάτη, αλλά και για το προφίλ του οικονομικού εγκληματία.
• Ο Νέστωρ Κουράκης, καθηγητής εγκληματολογίας στη Νομική Σχολή Αθηνών, αναφερόμενος σε βασικά προβλήματα της οικονομικής εγκληματικότητας από νομικής σκοπιάς, τόνισε τη δυσκολία ανίχνευσης των οικονομικών εγκλημάτων λόγω της πολυπλοκότητάς τους.
Ακολούθησε συζήτηση, με τους εισηγητές να απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού και να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με πρακτικά ζητήματα ανίχνευσης της οικονομικής απάτης.