Η Nussbaum προσδίδει στο διάλογο για την εκπαίδευση τη διάσταση του επείγοντος... και βαθιά γνώση.
Mick Sussman
The New York Times Book Review
Μια ολοκληρωμένη ματιά στη σημερινή εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Michael Alison Chandler
Washington Post
Πρόλογος & Επιμέλεια: Χρήστος Ν. Τσιρώνης | Μετάφραση: Γιώργος Χρηστίδης | ISBN: 9789602187821
Βασικός στόχος της εκπαίδευσης, υποστηρίζει η φιλόσοφος Martha Nussbaum, έχει γίνει η παραγωγικότητα και το κέρδος παραμερίζοντας τις ανθρωπιστικές σπουδές, που σήμερα απειλούνται.
Αντλώντας από τη σωκρατική σκέψη και τους μεγάλους μεταρρυθμιστές παιδαγωγούς, η Nussbaum αναδεικνύει γιατί οι ανθρωπιστικές σπουδές καλλιεργούν την κριτική σκέψη, τη φαντασία και την ανεκτικότητα — δεξιότητες αναγκαίες για να διατηρηθούν ζωντανές οι δημοκρατίες.
Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πανεπιστημίου, [η Nussbaum] προβάλλει ένα ευαίσθητο, σωκρατικό και κοσμοπολίτικο όραμα της ανώτατης εκπαίδευσης.
Πηγή
Η Nussbaum επικαλείται μια μεγάλη παράδοση μεταρρυθμιστών της εκπαίδευσης - Ρουσσώ, Γιόχαν Πεσταλότσι, Φρίντριχ Φρέμπελ, Χόρας Μαν, Ντιούι - για να επιχειρηματολογήσει για το ρόλο του δημιουργικού παιχνιδιού και της ευφάνταστης συμπάθειας στην εκπαίδευση.
Πηγή
Ένα παθιασμένο μανιφέστο για την υπεράσπιση της σωκρατικής μεθόδου και των ανθρωπιστικών επιστημών ως βάσης για τον καλό πολίτη του κόσμου.
Πηγή
Η Martha Nussbaum εξειδικεύει τη σημασία των ανθρωπιστικών σπουδών για τα τμήματα νομικής των πανεπιστημίων
Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, Αυστραλία
Από διαφορετική αφετηρία από τη Nussbaum, ο Steve Jobs, συνιδρυτής της Apple, περιγράφει το όραμά του για τη συνάντηση τεχνολογίας και ελευθέριων τεχνών
Παρουσίαση του iPad 2 από την Apple