Πατήστε στις εικόνες για να δείτε τα βιογραφικά
Στην αγοραία αντιπαράθεση συνθημάτων και ανέξοδων χαρακτηρισμών, ο συλλογικός αυτός τόμος ευνοεί τα επιχειρήματα και τον ανταγωνισμό των ιδεών. Προωθεί έτσι τις αποχρώσεις και, κάπου κάπου, δίνει και πρακτικές απαντήσεις στα «βασικά». Δεν είναι λίγο!
Ν. Κ. Αλιβιζάτος
καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ποια είναι η σχέση κρίσης και νεωτερικότητας; Όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι καρπός μιας «ανολοκλήρωτης» νεωτερικότητας και ενός πολιτισμικού «δυϊσμού» από τα οποία «πάσχει» η χώρα; Ή μήπως είναι φαινόμενα της ίδιας της κρίσης της νεωτερικότητας; Ο διάλογος που επιχειρεί το βιβλίο τούτο είναι μια δοκιμασία της σχέσης μεταξύ λόγου και εξουσίας.
Αντώνης Λιάκος
καθηγητής Νεότερης Iστορίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πώς εξηγείται η παρούσα κρίση; Φταίνε οι εθνικές μας παθογένειες, η ιστορία της χώρας και ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός της; Ή μήπως είναι προϊόν μιας ευρύτερης κρίσης που περνάει η ευρωπαϊκή νεωτερικότητα;
Σκοπός του βιβλίου δεν είναι να δώσει απόλυτες απαντήσεις, αλλά να προκαλέσει μια συζήτηση πάνω σε τέσσερις κεντρικές διαστάσεις της κρίσης, παρουσιάζοντας αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την οικονομία, τη νομική και πολιτική κουλτούρα, το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και τη θέση της θρησκείας στη σύγχρονη κοινωνία.
Η ελληνική έκδοση κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την αγγλόφωνη (Palgrave 2013), συμβάλλοντας στη διεθνή συζήτηση για την Ελλάδα και την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Περιηγηθείτε στις σελίδες του βιβλίου μέσα από κάποια χαραστηριστικά αποσπάσματά του
Συνολικά, τα δέκα κείμενα του βιβλίου είναι μια χρήσιμη συμβολή στη συνεχιζόμενη και εξαιρετικά σημαντική συζήτηση για τις ερμηνείες της κρίσης.